Hvordan måle innpress på felg? | Felgkongen AS Hopp til innholdet
🇵🇸 Få GRATIS frakt på alle bestillinger over 5.000kr, Bruk rabattkode: westandwithgaza
🇵🇸 Få GRATIS frakt på alle bestillinger over 5.000kr, Bruk rabattkode: westandwithgaza
Hvordan måle innpress på felg?

Hvordan måle innpress på felg?

Innpresset på en felg angir avstanden mellom felgens midtpunkt og monteringsflaten (der felgen møter bilens nav). Dette målet er viktig for å sørge for at felgen sitter riktig på bilen, og for å unngå problemer som ujevn slitasje på dekkene og ustabilitet i kjøringen.

Her er en enkel fremgangsmåte for å måle innpresset på en felg:

  1. Finn monteringsflaten: Først må du finne monteringsflaten på felgen. Dette er området på baksiden av felgen som kommer i kontakt med navet på bilen.

  2. Mål avstanden til felgens midtpunkt: Finn midtpunktet på felgen ved å måle avstanden fra en ytterkant av felgen til motsatt ytterkant. Del deretter dette tallet på to for å finne midtpunktet.

  3. Mål avstanden mellom midtpunktet og monteringsflaten: Mål deretter avstanden fra midtpunktet til monteringsflaten på felgen. Dette målet vil gi deg innpresset.

  4. Les av innpresset: Innpresset er vanligvis oppgitt i millimeter, og det kan være positivt, negativt eller null. Hvis målingen er større enn null, indikerer dette at monteringsflaten er lenger inn mot midten av felgen, mens et negativt innpress betyr at monteringsflaten er lenger ute på felgen.

Det er viktig å merke seg at ulike biler har ulike krav til innpress avhengig av blant annet bredden på felgen, størrelsen på dekkene og bilens geometri. Sørg derfor for å sjekke bilens spesifikasjoner for å finne riktig innpress før du kjøper nye felger.

Forrige artikkel Hvor står innpress på felg?
Neste artikkel Hvordan måle boltsirkel

Sammenlign produkter

{"one"=>"Velg 2 eller 3 varer for å sammenligne", "other"=>"{{ count }} av 3 varer valgt"}

Velg den første varen for å sammenligne

Velg den andre varen for å sammenligne

Velg tredje varen for å sammenligne

Sammenligne