Hva betyr tallene på en felg? | Felgkongen AS Hopp til innholdet
🇵🇸 Få GRATIS frakt på alle bestillinger over 5.000kr, Bruk rabattkode: westandwithgaza
🇵🇸 Få GRATIS frakt på alle bestillinger over 5.000kr, Bruk rabattkode: westandwithgaza
Hva betyr tallene på en felg?

Hva betyr tallene på en felg?

Tallene som finnes på en felg er vanligvis en beskrivelse av felgens dimensjoner og spesifikasjoner. Her er en vanlig måte å tolke tallene på en felg:
  1. Felgdiameter: Dette tallet angir felgens totale diameter, målt i tommer. For eksempel kan du se tallet 16 hvis felgen har en diameter på 16 tommer.

  2. Felgbredde: Dette tallet angir bredden på felgen, målt fra den ene indre kanten til den andre indre kanten, vanligvis også i tommer. For eksempel kan du se tallet 7 hvis felgen er 7 tommer bred.

  3. Innpress (ET): Dette tallet angir avstanden fra felgens sentrumlinje til innfestningsflaten, målt i millimeter. Det kan også være angitt som ET-verdi. Innpresset er viktig for å sikre at felgen passer riktig på kjøretøyet ditt, og det kan variere avhengig av kjøretøyets spesifikasjoner.

  4. Boltmønster: Dette angir antall bolter som brukes for å feste felgen til kjøretøyet, samt avstanden mellom boltene målt i millimeter. For eksempel kan du se "5x114.3", som indikerer at felgen har 5 bolter og boltmønsteret er 114,3 mm.

  5. Navdiameter: Dette angir diameteren på senterhullet på felgen, som må passe til navet på kjøretøyet for å sikre riktig montering. Navdiameteren kan også variere avhengig av kjøretøyets spesifikasjoner.

Disse tallene er viktige å vite når du skal kjøpe nye felger for å sikre at de passer riktig på kjøretøyet ditt og oppfyller sikkerhetskravene. Det er vanligvis angitt på innsiden av felgen eller på baksiden av felgen, og de kan også finnes i kjøretøyets brukermanual eller spesifikasjonsdokumenter. Det er viktig å følge kjøretøyets spesifikasjoner og produsentens anbefalinger når du velger felger for å sikre en trygg og riktig montering

Forrige artikkel Hvordan finne riktig Sentreringsring?
Neste artikkel Hvordan beskytte felgene mine?

Sammenlign produkter

{"one"=>"Velg 2 eller 3 varer for å sammenligne", "other"=>"{{ count }} av 3 varer valgt"}

Velg den første varen for å sammenligne

Velg den andre varen for å sammenligne

Velg tredje varen for å sammenligne

Sammenligne